Acompanyament a col·lectius

El treball i acompanyament a col·lectius permet construir espais de més consciència, respecte i comprensió. En definitiva, espais i grups on les cures i el benestar de tothom siguin un eix vertebrador. Revisar i qüestionar les dinàmiques internes i atendre la diversitat i el malestar és una qüestió important per a la sostenibilitat dels grups i la vida en general, i una oportunitat de transformació individual i col·lectiva.

Sovint, en moments de canvi, discrepàncies i conflicte és necessària una mirada externa que acompanyi i que pugui ajudar a fer presents totes les realitats i veus existents al grup. També pot ser un bon moment per posar atenció a les dinàmiques de poder i a les formes de comunicació i de relació. Des de Medusa ens aproximem al conflicte des de la mirada restaurativa i de diàleg, des d’una perspectiva que empoderi a les parts i que no reforci els privilegis i opressions ja existents, sinó que sigui una eina per repensar els rols i els posicionaments des de la responsabilització de les parts amb més poder.

Així mateix, entenem que en la gestió de les agressions i violències s’ha de tenir en compte les necessitats de la persona agredida i que no s’ha d’abordar com un conflicte sinó com el que és, una agressió.

A Medusa acompanyem a col·lectius en moments de canvi i revisió interna i oferim assessorament per introduir la perspectiva de gènere en l’organització o grup a través de processos de sensibilització, anàlisi i posada en pràctica d’actuacions acordades.

logo amb fons

Contacte

Correu: info@medusa.cat

Telèfon: 673563757

Adreça: La Cate. Ronda Rector Arolas, 4

Figueres (Girona)