(Des)ubica les violències. Accions per identificar les violències masclistes de l’Ajuntament de Palau-Saverdera

(Des)ubica les violències és un projecte per identificar les violències masclistes en la nostra quotidianitat i treballar per erradicar-les dels cossos i dels espais. El projecte, dissenyat per a l’Ajuntament de Palau-Saverdera, consisteix en diverses accions concebudes des d’una perspectiva transversal i comunitària i es va dur a terme el maig i el juny del 2021.

Per una banda, dinamitzem tallers pensats per a joves amb l’objectiu d’identificar les desigualtats socials i, concretament la desigualtat de gènere. Analitzem el sistema de sèxe-gènere, transcendint la lògica del binarisme i identificant el funcionament el sistema heteronormatiu i patriarcal: Taller 1 : La construcció del gènere, Taller 2: Compartim les nostres vivències (taller per noies) / Deconstruïm la masculinitat hegemònica (taller per nois) i Taller 3: Reconeixent-nos.

Per altra banda, (Des)ubica les violències compta amb dues accions dirigides a la ciutadania, en què veïns i veïnes del poble poden participar i reflexionar entorn de les violències masclistes.

  • Xerrada formativa “Desmuntant els mandats de gènere”: Prenem consciència de la desigualtat de gènere, identificant les violències masclistes i els impactes que generen.
  • Itineriari sonor per les violències masclistes: És un circuit per diferents punts dels carrers del poble, amb l’objectiu que la persona que fa el recorregut es posi a la pell d’una dona que passa per aquell punt, amb espai final de conversa per compartir percepcions.