Impuls feminista. Grup d'acompanyament per a vides lliures de violències

Descripció del grup

Impuls feminista és un espai de trobada, creixement i transformació personal i col·lectiva que consisteix en quatre sessions on prendre consciència de les arrels de la violència. A través de les experiències viscudes, posem el focus en com interaccionen la diversitat d’opressions en l’experiència com a dones joves.

Sabem que l’impacte del masclisme en les dones no depèn del seu empoderament, ja que la violència és de qui l’exerceix i no de qui la viu i pateix. Tot i això, cultivar la connexió amb les nostres eines, recursos i el poder personal i col·lectiu és un gran aliat a les nostres vides. Els feminismes són una experiència de transformació radical i una eina eficaç per enfrontar les diverses violències en la quotidianitat.

Amb aquest espai volem contribuir a qüestionar la naturalització i la normalització de la violència sobre els cossos de les dones i a reforçar discursos crítics feministes que posen en valor les estratègies de resistència i resiliència.

Sessions del grup
  • Sessió 1 – 8/07/21: Benvinguda. Comprendre i desarticular la violència masclista de les nostres quotidianitats des de la mirada dels feminismes i la interseccionalitat.
  • Sessió 2 – 15/07/21: L’opressió internalitzada del masclisme i la socialització de gènere.
  • Sessió 3 – 22/07/21: Pressió estètica i relació amb el sistema patriarcal.
  • Sessió 4 – 29/07/21: Espais més segurs i connexió amb el poder personal. Tancament.
Participació i inscripcions

L’espai està adreçat prioritàriament a dones d’entre 16 i 24 anys i les places seran limitades. Es requereix compromís en l’assistència a les sessions, ja que el grup té un pes important en el desenvolupament i la metodologia de l’activitat (Aquesta edició és una prova pilot, si ara no t’hi pots apuntar i comprometre potser ho podràs fer més endavant en pròximes edicions).

Les sessions seran els dijous de juliol de les 18 a les 19.30 hores. al Casal Cívic de Figueres (C/ Joan Subias i Galté, s/n).

La inscripció és gratuïta (projecte subvencionat) i es fa a través del formulari al web de Medusa (www.medusa.cat/impuls-feminista) fins al dilluns 5 de juliol de 2021.

Amb la col·laboració de: