L'entitat

Medusa som una associació sense ànim de lucre nascuda a Figueres. Amb vocació transformadora i compromesa, apostem per la introducció de la perspectiva de gènere en clau feminista a través de la prevenció, la formació, l’assessorament i l’acompanyament. A Medusa treballem per abordar totes les formes a partir de les quals s’expressa el patriarcat i per crear relacions col·lectives basades en la igualtat i en el reconeixement de la diversitat.

Som Medusa

Medusa és un dels personatges més representats de la mitologia grega. El relat que ha preponderat sobre el mite narra la història de Medusa, una jove que, després de ser violada pel déu Posidó, és castigada per Atena i convertida en un monstre que té la capacitat de convertir en pedra a tothom a qui la mira als ulls. Davant d’aquesta amenaça, Perseu decideix matar a Medusa decapitant-la i, més endavant, emprarà el seu cap -servint-se del poder de Medusa- per matar a la resta dels seus enemics. Medusa és, doncs, la representació de l’estigma: el càstig i la culpa que s’han transmès a les dones al llarg de la història com a advertència per determinar el paper que han d’ocupar en la societat.

L'equip

Medusa som un equip interdisciplinari que compartim una mateixa manera d’entendre com el sistema patriarcal impacta sobre les nostres vides i com el feminisme esdevé una eina imprescindible per transformar la societat i repensar de quina manera podem garantir una vida habitable que -assumint la interdependència de les persones i abordant les relacions de poder- respongui a les necessitats i desitjos familiars, personals, socials i col·lectius. En el dia a dia de l’entitat, apostem per practicar formes de treballar i de relacionar-nos respectuoses, igualitàries i honestes, situant la cura de les persones i la sostenibilitat de la vida al centre de l’organització, les decisions i el funcionament de Medusa.

Gina Cortés Viarnés

Soc graduada en Antropologia Social i Cultural i postgrau en Justícia Restaurativa. Tinc formació en mediació i gestió de conflictes i en facilitació de grups des de la perspectiva del Treball de Processos. He treballat com a investigadora i en la gestió de projectes enfocats a promoure i garantir els drets humans i socials. He participat en diverses entitats, en projectes educatius, en l’acompanyament en l’àmbit judicial de dones supervivents i en l’activisme feminista.

Crec en el feminisme per transformar-nos individualment i col·lectivament i per poder gaudir de relacions més lliures i conscients.

gina@medusa.cat

Sara Oliver Cuadras

Soc llicenciada en Pedagogia. He treballat com a educadora en projectes de prevenció i atenció socioeducativa amb infants, joves i famílies dins l’àmbit social i educatiu. També he fet formació introductòria en facilitació de grups. Actualment combino el projecte Medusa amb la feina de professora en un institut amb l’especialitat d’orientació educativa. He estat vinculada al territori i compromesa amb diferents moviments socials locals, el moviment dels indignats i l’activisme feminista.

Crec en el feminisme com a forma de viure i eix central per educar-nos petits i grans.

sara@medusa.cat

Ester Pagès-Arenas

Soc graduada en Psicologia especialitzada en violències. Vaig cursar el màster d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania en l’especialitat de Teoria Crítica. Actualment treballo acompanyant a dones que han patit violència sexual des de la psicoteràpia individual i grupal i formant a professionals. Disposo d’experiència en el camp social, tant en investigació centrada en dones i gènere, com en intervenció, dinamitzant projectes de cohesió social. He estat vinculada a través de l’activisme en col·lectius i entitats feministes.

Crec en el feminisme com una eina de consciència, crítica i transformació personal i política.

ester@medusa.cat

Emma Quesada Clarà

Soc llicenciada en Periodisme i màster d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania en l’especialitat de Polítiques Públiques. He treballat com a periodista en diversos mitjans de comunicació. També tinc experiència en la comunicació corporativa d’empreses, d’entitats de l’àmbit social, com a tècnica d’assessorament municipal i en el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. He estat vinculada a moviments locals pel dret a l’habitatge digne, per un periodisme crític i a l’activisme feminista.

Crec en el feminisme com una forma d’entendre el món, de crear noves formes de viure en comú i com una eina d’empoderament i cura.

emma@medusa.cat

logo amb fons

Contacte

Correu: info@medusa.cat

Telèfon: 673563757

Adreça: La Cate. Ronda Rector Arolas, 4

Figueres (Girona)